BURSA / OSMANGAZİ - Hüseyin Karabacak Ortaokulu

Ara

Hüseyin Karabacak Ortaokulu ailesi olarak Yayın ve İletişim Kulübü bünyesinde yürüttüğümüz toplum hizmeti kapsamında bu akşam kitap okuma saati düzenledik.Katkılarınızdan dolayı Sayın müdürümüz Burhan Gül ve değerli ailelerimize çok teşekkür ederiz.

Yayın ve İletişim Kulübü

Ara

Yayın ve iletişim kulübünün başlattığı okuma etkinliğinde 5-D ,6-A ,6-B ve 7-A sınıflarımızın 'En Okuyan' ları seçildi. Öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Ara

6-B sınıfımız yerli malı haftasını kutladı. Bu etkinlikte emeği geçen değerli velilerimize çok teşekkür ederiz.

Ara

Cumhuriyette Jandarma Asayiş ve Güvenlik konulu resim yarışmasına katılım sağlayan öğrencilerimize ödülleri verildi. Sevgili öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ara

Özel eğitim sınıflarımız, yerli malını kutluyor. Emeği geçen tüm velilerimize çok teşekkür ederiz.

Ara

İnsan sahip olduğu sıfat ve nitelikler itibariyle müstesna bir konuma sahiptir. Bu müstesna konum, insanların bazı temel haklara sahip olması ve korunması gereksinimini de beraberinde getirmektedir. Her insan, insan haklarının özü olan "insan onuruna" sahip olarak doğmaktadır. İnsan onurunun yaşamın her kademesinde her türlü saldırıdan korunması gereksinimi, insan hakları olgusunun da ortaya çıkmasını sağlamıştır.

Tarihsel perspektiften insanlığın "hak arayışı" analiz edildiğinde bu arayışın insanlık tarihi kadar eski olduğu gözlemlenmektedir. Bu hak arayışı neticesinde birçok kurum, norm ve mekanizmalar ihdas edilmiştir. "İnsan hakları çağı" olarak ifade edilen 20. yüzyılda insanlığın şahit olduğu iki dünya savaşı, bir hak öznesi olarak insanların haklarının ihlali durumunda nasıl tabloların ortaya çıkabileceğini acı deneyimlerle ortaya koymuştur. Bu deneyim; evrensel, bölgesel ve ulusal düzeyde insan haklarının daha etkili yöntemlerle korunmasını ve güçlendirilmesi gereksinimini belirginleştirmiştir. Özellikle II. Dünya Savaşı ve sonrasında yaşanan yoğun ve sistematik insan hakları ihlalleri, tüm aktörlerin iş birliği içerisinde hareket etmesinin önemini ve zaruriyetini ortaya koymuştur. 10 Aralık 1948 tarihinde geniş bir mutabakat ile kabul edilen İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi ile insanların hak öznesi olması bir kez daha teyit edilmiş ve insan haklarının kurumsallaşmasına giden önemli bir adım atılmıştır.

İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi 'herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasal ya da başka türden kanaat, ulusal ya da toplumsal köken, mülkiyet, doğuş veya başka türden statü gibi herhangi bir ayrım gözetilmeksizin, Bildirgede belirtilen bütün hak ve özgürlüklere sahip olduğunu' ifade etmektedir. Bildirge her ne kadar bağlayıcı bir metin olmasa da kendisinden sonra ihdas olunan bütün insan hakları metinlerinin referans aldığı temel bir norm haline gelmiş ve manevi bir bağlayıcılık kazanmıştır.

HÜSEYİN KARABACAK ORTAOKULU YAYIN VE İLETİŞİM KULÜBÜ

Ara

kul genelinde yapılan deneme sınavında 1. olan öğrencilerimiz:

5-B sınıfından --> Hamza Ege Arslan

6-D sınıfından --> Elif Esila Türkeli

7-B sınıfından --> Doruk Bayramoğlu

8-A sınıfından --> Selin Kahraman

Deneme sınavında 1. olan öğrencilerimize başarı belgesi ve ödülleri okul idaremiz tarafından verildi. Öğrencilerimizi tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

Kas

Başta Baş Öğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal eden, emekli olan ve halen görevine devam eden tüm öğretmenlerimizin öğretmenler günü kutlu olsun.

Kas

Hüseyin Karabacak Ortaokulu olarak ATATÜRK'Ü SAYGI, SEVGİ ve RAHMETLE ANIYORUZ.

Ekm

Cumhuriyetimizin 100.yılını coşkuyla kutladık. Yaşasın Cumhuriyet Emeği geçen herkese yürekten teşekkür ederiz

Ekm

Okulumuz Cumhuriyetimizin 100.yılına hazırlanıyor. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz.

Ekm

Cumhuriyetimizin 100. yılı etkinlikleri kapsamında okulumuz 6/C ve 6/D sınıfı öğrencileri, Şermin Yaşar ve İlber Ortaylı’nın birlikte kaleme aldıkları “Cumhuriyetin İlk Sabahı” kitabını okuyup ortak bir söyleşi etkinliğiyle değerlendirdiler. Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi: “Biz her şeyi gençliğe bırakacağız... Geleceğin ümidi, ışıklı çiçekleri onlardır. Bütün ümidim gençliktedir.” 100. yılımız kutlu olsun.

Ekm

Okulumuz 8.sınıf öğrencileri öğretmenlerimiz rehberliğinde Tofaş Fen Lisesi ve Ahmet Erdem Anadolu Lisesine gezi düzenledi. Emeği geçen öğretmenlerimize ve bizi ağırlayan okullara çok teşekkür ederiz.

Ekm

Bütün velilerimizi Okul Aile Birliği Genel Kuruluna bekliyoruz.